úterý 6. září 2011

Promo 2

another boring class at school... i guess this would look good on business cards.. what do you think? tell me in the comments or use the shoutbox on the front page. thanks!

4 komentáře:

  1. Tak už jsem na to příšel je nutné před vložením komentáře nejdříve kliknout na náhled jinak ke vložení nedojde,kdo je autorem takového řešení?

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Dario,jak už uvádím v shout boxu navštívil jsem tvuj blog už víckrát a to nejen pro to,že je tak blbě nepřehledný,že nikdy nevím kde jsem a jestli už jsem dočetl všechno :( ale zejména protože mne některé tvé básně i když lépe snad poetické útvary zaujali.To je určitě známkou toho,že mě tvá tvorba baví,/tedy jen ten part zvaný poetry,ostatní nemůžu resp. nedovoluji se hodnotit,nerozumím tomu příliš/a tedy rozhodně má nějakou vzpovídací hodnotu.Alespon tedy pro mou subjektivitu určitě.Vše má ovšem také své "ale".
    Tvé surrealistické vyjádření je totiž velmi přímé a hned je předkládáno bez polemik.To mě sice osloví dokážu se ztotožnit s danou výpovědí ale na druhou stranu to také ve mě záhy opadne.Tvé nápady,vyjadřovací slovník,slovní spojení a tvarosloví,příměry a de facta mě baví avšak proforma stavby verše je mi vzdálená.
    Ano přiznávám nejsem zastáncem rýmování a to nejen těch všech epiforických,střídavých,sdružených či obkročmých a jaké to všechny rýmy vlastně existují. Navíc daktylotrocká stavba verše jak ji používáš ty je sice pro český jazyk vhodná kvůli eufonii ale tak nevhodná mi připadá pro tvé vyjádření.Věř,že i bez rýmu lze vytvořit velmi kvalitní rytmus v útvaru a mnohdy dokonce i v kombinaci z kakofonií vytvoří překvapivě šokující eufonickou harmonii. Pro surreal formu,tak jak ji vždy zprvu zajímavě popadneš za ten nejcitlivější nerv a pak vyjádříš v té jednoznačnosti, by mě přišla lepší kompozice méně spoutaná dogmaty o tvorbě rýmu,více tajuplnosti a punkové rozháranosti. Cítím v tomto v tobě poměrně vysoký potenciál. Zkus někdy více "blafovat" používej volný verš,nebo rým přerývaný i tak najdeš cestu pro rytmiku věř si, snaž se at jsou jednotlivé utvary delší,obsáhlejší formou ale i obsahem,uchop dvě i více témat jedno použij jen tak bez souvislostí a uprostřed opust,experimentuj s nesouvisejícími souběhy děje,nespěchej z předkládáním point/y.
    A piš i když nejsi v depkách,vím není tolik nápadů, inspirace téměř nula a chut psát mizivá,za to na alkohol ohromná ale zkus to přemož se....A pak až po dalším brouzdání po výškách a nížinách periodik v alko světě se na dojezdu deprese zase dostaví a inspircí budeš zase přetékat vem si k sobě i texty,které napíšeš bez pomoci toho sžíravého pocitu méněcennosti a uvidíš co ti to napoví....,
    .....a nebo se na moje chytré rady vy..r a dělej dál dle svého naturelu,
    je to nakonec jen a pouze můj názor,je čistě subjektivní a nikdo ani já nemůže z určitostí říct že je správný :) :) :) Měj se fantasticky u tvorby i v životě. Tvá první zpětná vazba a zrovna od takovýho štourala :) to je pech zdraví tě Bořek

    OdpovědětVymazat
  3. Bořku, budeš-li tento komentář číst, věz, že polovině tvých pojmů nerozumím... eufonická harmonie a tak :) za poslední rok jsem toho mnoho nenapsala, ale pokusím se a v brzké době sem něco dám... objevíš-li se tu, ozvi se..

    OdpovědětVymazat